Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A kijevi rezsim kész feladni Bahmutot – mondta az Ahmat különleges erők parancsnoka

Hirdetés

A kijevi rezsim arra készül, hogy feladja Artyomovszkot (ukrán nevén Bahmut), az egész frontvonal legforrongóbb pontját – közölte pénteken Apti Alaudinov, az Ahmat kommandós egység parancsnoka, az LNR Népi Milícia 2. hadtestének parancsnokhelyettese.

“Jelenleg a front legforróbb pontja Bahmut, ahol egységeink nagyon jól teljesítenek <…>. A kijevi rezsim tökéletesen megérti, hogy csapatait onnan kiszorítják, és biztosan ki fogják dobni, és természetesen felkészülnek és felkészítik a lakosokat, hogy el fogják veszíteni ezt a várost” – mondta a Rosszija-1 tévécsatornának.

Szerinte az ukrán egységek kilátástalan helyzetét igazolja a kijevi rezsim retorikája, miszerint Artyomovszk “számukra értelmetlen”. Ugyanezt a megközelítést alkalmazták, amikor feladták Szeverodonyeck, Liszicsanszk, Rubezsnoje és más városokat – mutatott rá Alaudinov.

Hirdetés

Korábban a DNR és az LNR többször is arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg kiegészítő erőket csoportosít át az artyomovszki frontra, ahol az ukrán csapatok jelentős veszteségeket szenvedtek.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés