Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Az Olimpiai Bizottság szeretné látni Oroszországot az olimpiai játékokon

Hirdetés

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOPC) az oroszok részvételét kérte a 2024-es párizsi olimpián. Ezt Suzanne Lyons, a szervezet vezetője nyilatkozta.

Szerinte az oroszoknak meg kellene szerezniük az olimpiai részvétel jogát, de az Egyesült Államok a jelenlegi szankciók miatt kategorikusan ellenzi, hogy a nemzeti zászló alatt versenyezzenek.

„Lehet, hogy kellemetlen észrevenni, de az oroszok kizárása visszavet minket. <…> Az Egyesült Államok támogatja, hogy olyan sportolók számára keressenek lehetőségeket, amelyek visszatérhetnek a versenybe, akik egész életükben erre edzettek” – mondta Lyons.

Hirdetés

A NOB februárban azt javasolta, hogy az ukrajnai helyzet miatt az orosz és fehérorosz sportolók ne indulhassanak külföldi versenyeken.

Decemberben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) csúcstalálkozóján felvetődött az orosz és fehérorosz sportolók nemzetközi versenyekről való eltávolításával kapcsolatos intézkedések felülvizsgálata. Különösen bejelentették, hogy az oroszok és a fehéroroszok minden korlátozás betartása mellett ázsiai versenyeken játszhatnak. A kezdeményezést az Ázsia Olimpiai Tanácsa jelentette be.

Rusvesna

Hirdetés

Hirdetés