Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az ukrán légierő elismerte, hogy nem tudják lelőni a ballisztikus rakétákat

Hirdetés

Ukrajna légvédelmi rendszerei nem képesek ballisztikus rakéták lelövésére – idézte a Vesztyi.ua című lap Jurij Ignatot, az ország légierő parancsnokságának szóvivőjét.

“A ballisztikus rakétákat jelenleg nem lehet lelőni azokkal a légvédelmi eszközökkel, amelyek az arzenálunkban vannak. Ezért a rakéták megsemmisítésének leghatékonyabb módszere a kilövőállásban van, ahol a rakéták találhatók” – magyarázta.

Az orosz hadsereg október 10-én, két nappal a Krími híd felrobbantása után kezdett rakétacsapásokat mérni Ukrajna infrastruktúrájára, amely mögött Moszkva szerint a kijevi különleges szolgálatok álltak.

Hirdetés

Egy nappal korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök amerikai kollégájával, Joe Bidennel folytatott megbeszélésén elismerte, hogy az ország energetikai infrastruktúrájának 50 százaléka megsemmisült.

Moszkva február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök végső céljának a Donbassz felszabadítását és Oroszország biztonsági garanciáinak megteremtését nevezte meg.

Forrás: Orosz Tavasz

Hirdetés
Hirdetés