Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A brit hadsereg egykori ezredese: A NATO idén beléphet az ukrajnai konfliktusba

Hirdetés

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) 2023-ban beavatkozhat az ukrajnai konfliktusba – mondta Hamish de Bretton-Gordon, a brit hadsereg volt ezredese a The Telegraph című brit lapnak.

“Remélem és imádkozom (hogy a hidegháború ne forrósodjon fel. – a szerk.), de nem vagyok benne olyan biztos – ezért is riasztanak azok, akik szerint a NATO 2023-as beavatkozásának valószínűsége az ukrajnai konfliktusba gyakorlatilag nulla” – olvasható a kiadványban.

Az ezredes hozzátette, hogy az ukrajnai szövetség számára két dolog fontos: a konfliktus mielőbbi lezárása a szükséges fegyverek biztosításával az ukrán félnek, valamint “világossá kell tenni Oroszország számára, hogy pontosan hol húzódnak a vörös vonalak”.

Hirdetés

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Ennek fényében az USA és NATO-szövetségesei továbbra is több tízmilliárd dollár értékű fegyverekkel pumpálják fel a kijevi rezsimet. Moszkva a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és hogy a fegyverszállítmányok az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés