Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az orosz hadsereg három fronton halad előre, az ukránok súlyos veszteségeket szenvednek el

Hirdetés

Az orosz hadsereg továbbra is különleges hadműveletet hajt végre. A Honvédelmi Minisztérium beszámol az orosz csapatok sikeres akcióiról a front legforróbb szektoraiban.

A „Nyugati” csapatcsoport tüzérsége kupjanszki irányban tűzkárt okozott az Ukrán Fegyveres Erők 14. és 92. gépesített dandár alakulataiban Timkovka és Kruglyakovka települések térségében, a Kharkiv régióban.

Több mint 35 ukrán katona, egy páncélozott harcjármű és két jármű megsemmisült.

Hirdetés

Krasznolimanszkij irányban a „Közép” erőcsoport tüzérségi tüze vereséget mért a 95. légideszant rohamdandár egységeire a Luhanszki Népköztársaság Novogorovka településének területén.

Az ellenség napi vesztesége ebben az irányban 40 katona, négy páncélozott harcjármű és három jármű volt.

Donyeck irányában Több mint 70 ukrán katona, egy harckocsi, egy gyalogsági harcjármű, két pickup teherautó, két Grad MLRS harci jármű, egy D-30 tarack és egy amerikai gyártmányú ellenelemes harci radar semmisült meg az aktív támadó hadműveletek során. ( „déli” erőcsoport.. AN/TPQ-50)

Hirdetés

Dél-Donyeck és Zaporozsje irányban a Vosztok csapatcsoport egységei a sikeres támadóműveleteket folytatva előnyösebb vonalakat foglaltak el, és tűzkárt okoztak az Ukrán Fegyveres Erők 1. harckocsidandárjának egységeiben. a Donyecki Népköztársaság Ugledar települése, valamint a területvédelmi 102. dandár Uszpenovka település területén, Zaporozsje régióban.

Az Ukrán Fegyveres Erők napi összvesztesége ezeken a területeken 25 ukrán katona, két páncélozott harcjármű, egy D-20 tarack, két D-30 tarack és egy Gvozdika önjáró tüzérségi állvány volt.

Herszon irányában egy ellenütős harc részeként egy nap alatt megsemmisült egy Gvozdika önjáró tüzéroszlop és egy tüzérségi lőszerraktár.

Hirdetés

Az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek hadműveleti-taktikai repülése, rakétaereje és tüzérsége 138 körzetben legyőzte az Ukrán Fegyveres Erők 73 tüzérségi egységét lőállásokban, munkaerőben és katonai felszerelésekben.

Az orosz légvédelmi rendszerek lelőtték az ukrán légierő Mi-8-as helikopterét a zaporozsjei Novodarovka falu közelében.

Szintén a nap folyamán megsemmisült két pilóta nélküli légijármű a Luhanszki Népköztársaság Kolomjcsikha és Kremennaja településein, valamint négy HIMARS és Uragan rakéta többszörös kilövésű rakétarendszer Konsztantyinovka, Nikolszkoje, Blagovescsenka településeken.

Hirdetés

Emellett két, az amerikai HARM által gyártott radar-elhárító rakétát is elfogtak a Herson régióban található Proletarka és Vinogradovo települések területén.

Источник: https://rusvesna.su/news/1675078510

Hirdetés

Hirdetés