Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Külföldi zsoldosok támaszpontjára mértek tüzérségi csapást az orosz erők

Hirdetés

Orosz tüzérség csapást mért egy ukrán katonai támaszpontra Ocsakov városában, és külföldi zsoldosokkal végeztek – közölte a RIA Novosztyival egy, az ukrán fegyveres erők parancsnokságához közel álló forrásra forrásra hivatkozva.

“Éjszaka tüzérségi csapást mértek az ukrán haditengerészeti bázisra Ocsakov városában, <…> ahol a 73. Tengeri Különleges Műveleti Központ egyik egysége található. A lövések következtében a létfenntartó rendszerek és a kikötési infrastruktúra megsemmisült. Az ellenség vesztesége három járművet tett ki, 14 neonácit likvidáltak és heten megsebesültek” – mondta.

A megöltek között voltak brit zsoldosok is, akik az ukrán hadsereget képezték ki szabotázsakciók végrehajtására a Fekete-tengeren és az Azovi-tengeren.

Hirdetés

Az orosz külügyminisztérium novemberben felhívta Deborah Bronnert brit nagykövet figyelmét arra, hogy a britek tengeralattjáró-szabotőröket képeznek Ocsakovban. A diplomatát akkor be is idézték a minisztériumba, mert London részt vett az ukránok Szevasztopol elleni, víz alatti drónokkal végrehajtott támadásában.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés