Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Nagy-Britannia attól tart, hogy a Kijevbe szállított Challenger tankokat elfogja az orosz hadsereg

Hirdetés

A brit védelmi minisztérium attól tart, hogy a Challenger 2-es harckocsik az orosz hadsereg kezébe kerülnek. Erről a The Sun számolt be a védelmi minisztériumhoz közel álló forrásra hivatkozva.

A brit hadsereg terveket készít a tankok visszaszerzésére, ha Ukrajnában megsérülnek, hogy megakadályozzák, hogy szigorúan titkos brit gyártmányú Chobham kompozit páncélzatuk és technológiájuk az orosz hadsereg kezébe kerüljön.

Brit védelmi minisztériumi források azt mondták, ha csak egy tank is orosz kézre kerülne, az „rémálom lenne”, mivel az orosz hadsereg szabadon tanulmányozhatná a páncélzatot és annak áttörését.

Hirdetés

Nagy-Britannia legfelsőbb vezetése együttműködik az ukrán főparancsnoksággal annak biztosítása érdekében, hogy a brit tankokat biztonságos helyre lehessen vonni, ha valamelyiket kilőnék az oroszok.

„Ha egy tank megsemmisül vagy letiltásra kerül, az első lehetőség mindig az öngyógyítás kísérlete. Egy másik harckocsival elvontatva, vagy speciális páncélozott mentőjárművet használva, amely úgy néz ki, mint egy daruval ellátott harckocsi. A legrosszabb forgatókönyv az, hogy a harckocsi megsemmisül, amikor a védelmi vonalak összeomlanak, és megkezdődik a visszavonulás” – mondta a forrás.

Az Egyesült Királyság azt tervezi, hogy március végéig 14 Challenger 2 harckocsit küld Ukrajnába. A Challenger 2 tankokkal és egyéb fegyverekkel együtt London több mint 200 páncélozott járművet küld Kijevbe.

Hirdetés

A katonai segítségnyújtási csomag páncélozott mentőjárműveket, nyolc darab AS-90 155 mm-es önjáró tüzérségi tartóelemet, 100 000 lőszert és GMLRS többszörös kilövésű rakétarendszereket tartalmaz.

A Challenger 2 a brit hadsereg fő harckocsija, amelyet a BAE Systems fejlesztett ki 1994-ben. Fel van szerelve egy 120 mm-es L30A1 ágyúval és két 7,62 mm-es géppuskával. Az effektív lőtáv 8 km. A Challenger 2 az egyik legnehezebb nyugati harckocsi, csaknem 75 tonnás.

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés

Hirdetés