Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Tudomány

Történelmi áttörésre várva: embereken tesztelik a rák elleni vakcinát

Hirdetés

Ősszel kezdődik Nagy-Britanniában a BioNTech-vakcinák tesztelése.

Az Egyesült Királyság kormánya pénteken bejelentette, hogy partnerséget kötött a német BioNTech céggel – erről számolt be a CNBC. Mint kiderült, a cél a rák és más betegségek elleni vakcinák tesztelése, miközben a többen arra figyelmeztettek, hogy valamennyi tudományos áttörésnek megfizethetőnek és hozzáférhetőnek kell maradnia.

Hozzátették: az angliai rákbetegek személyre szabott mRNS-terápiákhoz kapnak hozzáférést, köztük a rák elleni vakcinákkal kapcsolatos kísérletekhez. Ez utóbbiak célja, hogy az immunrendszert a rákos sejtek megtámadására ösztönözzék.

Hirdetés

A BioNTech vakcináit a korai és késői stádiumban lévő betegeknek fogják beadni, és nem csupán az aktív rákos sejteket célozzák meg, de megakadályozzák azok visszatérését is. A BioNTech 10 ezer terápiát tervez lefolytatni a vakcinával 2023 szeptembere és „az évtized vége” között.

A rák mellett a BioNTech más betegségek ellen is fejleszt mRNS-vakcinákat, illetve dolgozik ilyen projekteken az amerikai Merck és Moderna vállalat is, egymással együttműködésben, írják. Emlékeztettek: az új generációs mRNS vakcinák fontos szerepet játszottak a COVID elleni harcban.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés