Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

„Útjában voltam embereknek” – megszólalt az ukrán idegenlégiós magyar kalandornő!

Hirdetés

„Azzal vádolni engem, hogy az ellenséggel működök együtt, azok után, hogy többet szolgáltam Ukrajnában, mint a vádlóim, nem csak nevetséges, hanem egyenesen undorító.” Emese Fajk (Emese Abigail Fayk néven fenntartott) Facebook-profilján közölt publikus posztot a róla szóló és világszerte terjedő történetekről.

Emese Fajk az ukrán idegenlégióval kapcsolatos, vele szemben megfogalmazott, világsajtót bejáró vádakra úgy reagált a Facebookon: „Közvetve vagy közvetlenül útjában voltam olyan embereknek, akik ki akarták használni a légiót a saját előnyeikre. Ugyanezek az emberek a forrásai azoknak az alaptalan vádaknak és támadásoknak, amiknek hónapok óta az áldozata vagyok.”

Fajk szerint eddig nem mutattak fel neki bizonyítékokat az ellene felhozott vádakhoz. Kijelentette azt is: nem vett részt katonai gyógyszerek szállításában semmilyen formában.

Hirdetés

Azt közölte: a hadsereg és az SZBU ukrán biztonsági szolgálat képviselői arról biztosították őt, hogy nincsenek ellene zajló nyomozások. Azt is állítja: továbbra is élvezi katonai feljebbvalói bizalmát, ők engedték meg neki a poszt közlését is.

„Azzal vádolni engem, hogy az ellenséggel működök együtt, azok után, hogy többet szolgáltam Ukrajnában, mint a vádlóim, nem csak nevetséges, hanem egyenesen undorító” – írta posztjában Emese Fajk.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés