Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Szemjon Pegov: „drónokkal támadták meg Fehéroroszországot”

Hirdetés

„Robbanások Minszk közelében”. Szemjon Pegov katonai biztos elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők drónokkal támadták meg Fehéroroszországot .

„Valószínűleg katonai infrastruktúra elleni dróntámadásokról beszélünk, amelyek bevethetők, beleértve az orosz videokonferencia objektíveket is. A források a támadást a szaratovi incidenshez hasonlítják” – magyarázta a haditudósító.

Alekszandr Lukasenko korábban többször is kijelentette, hogy Fehéroroszországnak az Orosz Föderáció ukrajnai katonai különleges hadműveletébe való belépésének feltétele a fehérorosz terület elleni támadás és az országa elleni agresszió. Egyelőre nem nyilatkozott a ma történt robbantásokkal kapcsolatban.

Hirdetés

Fehérorosz partizánok felelősek az orosz katonai repülőgépek elleni dróntámadásért

Fehérorosz partizánok és a száműzetésben élő ellenzék tagjai vállalják a felelősséget egy A-50-es orosz katonai repülőgép elleni dróntámadásért, amely megsérült a főváros, Minszk közelében lévő repülőtéren (belépés 19 óra 26 perckor).

„Drónok voltak. Az akció résztvevői fehéroroszok” – idézte a Belsat lengyel műsorszolgáltató a Bypol fehérorosz kormányellenes szervezet vezetőjének, Aliakszandr Azaraunak a nyilatkozatát. – Most biztonságban vagyunk. A repülőgép elülső és középső része, valamint a radarantenna két robbanásban megsemmisült a Makhuliscsi légibázis elleni támadás során.

Hirdetés

A száműzetésbe menekült Szvetlana Tichanovskaja ellenzéki vezető tanácsadója 2022 eleje óta a legsikeresebb szabotázscselekménynek írja le a támadást.

Hirdetés