Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Valami készül! Ukrajna erőket csoportosított át a Dnyeszteren túli terület közelébe

Hirdetés

Natalja Gumenjuk, az ukrán fegyveres erők déli műveleti parancsnokságának szóvivője hétfőn közölte, hogy Ukrajna csapatokat vonultatott fel a Dnyeszteren túli terület közelében.

„Erőink <…> a határ mentén gyülekeznek. Ez megfelel a lehetséges fenyegetésnek” – mondta a Rada televízióban, amikor a Dnyeszteren túli határon kialakult helyzetről kérdezték.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn korábban azt mondta, hogy a Kreml szorosan figyelemmel kíséri a Dnyeszteren túli helyzetet, és aggódik az ott történtek miatt.

Hirdetés

Kijelentette, hogy a térségben a helyzet ingatag, és „kívülről provokálják”.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a kijevi rezsim fokozta a provokáció előkészületeit, amely a szakadár Dnyeszteren túli terület inváziójával járna, amelyet válaszul az orosz erők állítólagos onnan indított offenzívájára tervez végrehajtani.

A minisztérium közölte, hogy észlelik az ukrán személyzet és katonai felszerelés jelentős felduzzasztását a határ közelében, a tüzérség állásokba telepítését, valamint „az ukrán fegyveres erők pilóta nélküli repülőgépeinek repüléseinek példátlan mértékű növekedését a területe felett”.

Hirdetés

A minisztérium ígéretet tett arra, hogy megfelelő választ adnak a tervezett provokációra, amely potenciális veszélyt jelentene a köztársaságban állomásozó békefenntartó kontingensre.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés