Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ausztria: Oroszország mindig fontos marad Európa számára

Hirdetés

Oroszország mindig fontos marad Európa számára – mondta szerdán a Reutersnek Ausztria külügyminisztere, aki megvédte a Raiffeisen Bank további tevékenységét a szankciókkal sújtott országban.

Alexander Schallenberg azt követően nyilatkozott, hogy az amerikai szankcióhatóság a múlt hónapban vizsgálatot indított az osztrák hitelező ellen az Oroszországgal kapcsolatos üzleti tevékenysége miatt.

Legyünk realisták” – mondta. “A nyugati vállalatok 91%-a még mindig Oroszországban van, és azt teszi, ami ésszerű: kivárás, megfékezés, elkerítés”.

Hirdetés

A Raiffeisen Bank International Ausztria második legnagyobb pénzintézete, és a szankciók ellenére még mindig kritikus szerepet játszik az orosz gazdaságban. Egyike annak a két külföldi banknak, amely az orosz központi bank 13 rendszerszinten fontos hitelintézetet tartalmazó listáján szerepel. A másik az UniCredit, egy páneurópai kereskedelmi bank.

“Azt gondolni, hogy nem lesz többé Oroszország, és minden területen lekapcsolódhatunk róla, téveszme” – mondta Schallenberg a Reutersnek, hozzátéve, hogy bár Ausztria lazítana a kapcsolatokon, ez “nem történhet meg egyik napról a másikra”.

Schallenberg emellett lebeszélte Európát arról, hogy további szankciókat vezessen be Oroszországgal szemben.

Hirdetés

“Ez egy nagyon tompa fegyver” – mondta. “Voltak már masszív szankciócsomagjaink. Adjunk nekik időt, hogy működjenek”.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés