Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Lukasenko: Feltétel nélküli tűzszünetre és béketárgyalásra van szükség

Hirdetés

Azonnali, feltétel nélküli tűzszünetre és béketárgyalásra van szükség az orosz-ukrán háborúban – jelentette ki Aleakszandr Lukasenko belrusz elnök pénteken.

„Az Egyesült Államok és szatellitállamainak erőfeszítése révén teljes körű háborút indítottak egy olyan országban, amely rokon országunk. Egy háborút az utolsó ukránig”– mondta Lukasenko a belarusz nemzethez intézett pénteki beszédében. Szerinte a nukleáris csapásokkal fenyegető harmadik világháborút csak tágyalások útján lehet elkerülni.

Hirdetés

A belarusz elnök azt mondta, meg kell oldani a konfliktust, mielőtt tovább romlik a helyzet. „Ha az orosz vezetés az ország összeomlásának kockázatát látja, a legszörnyűbb fegyvereit fogja bevetni” – figyelmeztetett Lukasenko, aki ezzel együtt óva intette Ukrajnát az ellenoffenzíva megindításától, mert az szerinte ellehetetlenítené a tárgyalásokat Moszkva és Kijev között.

Hasonló dolgokról beszélt Orbán Viktor is a pénteki reggeli rádióinterjújában, azt mondta, a világháború szerinte is reális veszély. „Nem a béketárgyalásokról kell most beszélni, hanem a tűzszünetről. Ha megvan a tűzszünet, utána bármi megtörténhet” – fogalmazott Orbán.

Forrás: BelTA, MTI

Hirdetés

Hirdetés