Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin rendkívüli bejelentése a háborúról

Hirdetés

Oroszországban minden 18 és 27 év közötti férfi köteles egyéves katonai szolgálatot teljesíteni.
Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a rendeletet, amely meghatározza, hogy hány állampolgárt kell behívni a minden évben megrendezésre kerülő tavaszi sorozás keretében. Eszerint 147 ezer orosz állampolgárt kell behívni a kötelező katonai szolgálatra – írja a Sky News nyomán a Mandiner.

Putyin szeptemberben írt alá egy rendeletet, amelyben 120 ezer embert hívtak be az őszi hadjáratra. Akkor a TASS hírügynökség idézte az orosz védelmi minisztériumot, amely azt mondta, hogy a sorozásnak semmi köze nincs ahhoz, amit Moszkva különleges katonai műveletnek nevez.

Oroszországban minden 18 és 27 év közötti férfi köteles egyéves katonai szolgálatot teljesíteni, vagy ezzel egyenértékű képzést végezni a felsőoktatásban.  AZ ELMÚLT ÉVEKBEN ÁTLAGOSAN MINTEGY 130 EZER EMBERT HÍVTAK BE MINDEN TAVASSZAL ÉS ŐSSZEL– közölte a lap. Ez napokkal azután történt, hogy Oroszország új kampányt indított, amelyben önkénteseket keres az ország csapatainak feltöltésére az ukrajnai háborúhoz.

Hirdetés

A hirdetésekben készpénzes bónuszokat és egyéb juttatásokat kínálnak, és ezzel a lépéssel a jelek szerint el akarják hárítani azokat a félelmeket, hogy tömeges mozgósítás készülődik – hasonlóan a szeptemberihez, amikor oroszok ezrei menekültek el az országból.

Forrás: Origo

Hirdetés

Hirdetés