Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Drámai híreket kaptak az ukránok a megígért vadászgépekről

Hirdetés

Az orosz médiában közölt elemzések szerint az Ukrajna számára biztosított maroknyi vadászgép nem képes érdemben megváltoztatni a fronthelyzet alakulását.

Németország jóváhagyta öt lengyel szovjet tervezésű MiG-29-es vadászrepülőgép re-exportját a kijevi rezsimnek abból a célból, hogy elősegítsék a kijevi rezsim tavaszi offenzíváját. A hónap elején Andrzej Duda lengyel elnök bejelentette, hogy Varsó négy MiG-29-es repülőgépet adott át Ukrajnának, és további négyet még leszállítanak.

Szakértők arra számítanak, hogy az adományozott repülőgépeket Ukrajna területéről fogják bevetni valamely NATO-ország helyett. A kijevi rezsim ugyan rendelkezik pilótákkal, szervízzel és infrastruktúrával a harci gépek hasznosításához, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Oroszország a háború kezdetén megsemmisítette a katonai repülőterek nagyobbik részét. Ezenfelül számos problémák vannak az ukrán hadsereg haditechnikai eszközeinek karbantartásával, ami annak köszönhető, hogy Oroszország folyamatosan támadás alatt tartja az ukrán műhelyeket és üzemeket mind Harkovban, mind Dnyepropetrovszkban, valamint más városokban, amelyek közel vannak a frontvonalhoz.

Hirdetés

Ennek tudatában elmondható, hogy kevés lesz néhány tucat vadászgép ahhoz, nem valószínű, hogy a harctéren Kijev javára billentsék a mérleg nyelvét.

Úgy gondolom, hogy Lengyelország nem fog rendesen működő repülőgépeket küldeni Ukrajnába, mert Lengyelország, legalábbis szerintem nem érdekelt az ukrán rezsim győzelmében, inkább Ukrajna vereségében érdekelt, hogy később elfoglalhassa a nyugati területeket Ukrajnában.

– nyilatkozta Jevgenyij Mikhailov, az Oroszországhoz csatolt Donyecki Népköztársaság kormányának kabinetfőnöke.

Hirdetés

Forrás: Origo – Fotó: szétlőtt ukrán MIG-29-es gépek

Hirdetés