Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Vérfürdőre készült a hős magyar rendőr gyilkosa

Hirdetés

Mint ahogy több cikkben megírtuk, január 13-án szolgálatteljesítés közben meghalt Baumann Péter főtörzsőrmester. Mára kiderült, hogyha nem állítják meg az ámokfutót, még borzalmasabb események következtek volna – írta a Blikk.

Január 13-án egy őrjöngő lakóhoz hívták ki a szomszédok a rendőröket egy újbudai társasházban. Az artikulátlanul ordító albérlő egy idős nő ajtaját ütötte és rúgta. Baumann Péter és két társa hamar a helyszínre értek, ám amikor meg akarták bilincselni Sz. Szilárdot, az kést rántott, majd mindhármójukat megszúrta. A kórházban Baumann Péter belehalt sérüléseibe. Két társa a háztól nem messze, egy villamosmegállóban lábon lőtte az ámokfutót, akit csak így lehetett ártalmatlanítani.

„Minden jel arra mutat, hogy egy bizonyos pont után – mégpedig akkor, amikor elő akarták állítani – a gyanúsított viselkedése teljesen megváltozott. Elhatározta, hogy ez semmilyen körülmények között nem történhet meg vele. Amikor rájött, hogy az akaratát nem tudja érvényesíteni, ámokfutásba kezdett. Tette után pedig az autójához próbált eljutni, feltehetőleg azért, hogy megszerezze a bozótvágót. Ennek beláthatatlan következményei lettek volna a civil lakosság számára is” – mondta a lapnak. Borbély Zoltán, a hősi halott rendőr családjának ügyvédje.

Hirdetés

A Blikk információ szerint Sz. Szilárd mindhárom rendőrrel végezni akart. Ha nem állították volna le időben, még nagyobb tragédia történt volna. A lap úgy tudja, a vállalkozóként dolgozó férfi a XI. kerületi rendőrökre különösen ki volt hegyezve. Ennek magyarázata korábbra nyúlik vissza: őket okolta, hogy bírósági eljárást folyt ellene garázdaság és testi sértés miatt. A Blikk értesülése szerint egy biztonsági őrrel tettlegességig fajuló vitába keveredett, ennek következménye volt az eljárás.

A gyanúsított jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben van. Az, hogy végül itt marad vagy börtönben kell letöltenie a büntetését, nagy mértékben az őt vizsgáló, kirendelt elmeorvos szakértő megállapításain múlik – írta a lap.

Forrás: Origo

Hirdetés
Hirdetés