Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Német zsoldosok jelentek meg Ukrajnában

Hirdetés

A jelentések szerint német zsoldosok jelentek meg a zaporozsjei frontvonal mentén – mondta a TASZSZ hírügynökségnek Vlagyimir Rogov, az Együtt Oroszországgal mozgalom elnöke.

“Németek jelentek meg a zaporozsjei frontvonalnál, fiatalok, szó szerint 20 év körüliek” – mondta.

Rogov azt is kijelentette, hogy a zaporozsjei frontvonalon a rádióbeszélgetések lehallgatása során gyakran hallható lengyel szó.

Hirdetés

Március 27-én azt mondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők akár 75 ezer embert is összegyűjtöttek a Zaporozsjei területen a március 23-i támadási kísérletet követően, amelyet az orosz erők visszavertek, és amely során mintegy 400 fegyverest likvidáltak.

Korábban Rogov a TASZSZ-nak elmondta, hogy az ukrán erők támadást készítenek elő Melitopol ellen, hogy elérjék az Azovi-tengert, és elvágják a Krímbe vezető szárazföldi folyosót az orosz erők és a félsziget lakosságának utánpótlási útvonalától. A politikus szerint az Ukrán Fegyveres Erők március végén vagy április elején állnak készen az aktív műveletekre a Zaporozsjei területen.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a Gazeta Wyborcza című lengyel hírportálnak adott, március 29-én megjelent interjúban elmondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők több “ellencsapás” előkészületeit is befejezik, de részben az időjárási viszonyok miatt most nem tudják azokat végrehajtani.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés