Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Jól helyretette a provokáló újságírót Novák Katalin – videó

Hirdetés

„Hiszek a kölcsönös tiszteletben. Nem hiszem, hogy az európai családon belül tiszteletlenséget kellene mutatnunk egymás iránt. Én ebben hiszek” – tette helyre Urs Greding, svájci újságírót Novák Katalin köztársasági elnök a csütörtöki Svájci Gazdasági Fórumon (SEF).

A magyar államfő beszéde utáni panelbeszélgetésen ugyanis Greding felidézte a közönség számára azt a 2015-ös videót, amelyen Jean-Claude Juncker, akkori bizottsági elnök „diktátornak” nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt az Európai Tanács csúcstalálkozójára érkezve, majd kézfogásuk során arcon is vágta a magyar kormányfőt.

A Greding szerinti „sokat mondó”, ám diplomáciai körökben súlyosan elítélendő jelenetet arra használta volna, hogy arról kérdezze Novák Katalint, Magyarország „még mindig otthon érzi-e magát az EU-ban?”

Hirdetés

A köztársasági elnök mint fogalmazott: „Meggyőződésem, hogy Magyarország helye az Európai Unióban van. Ez számomra megkérdőjelezhetetlen. Fontos részei vagyunk Európának, és fontos tagjai az uniónak”.

Hozzátette:

ha bármilyen kérdés felmerül, valódi, komoly kérdések, akkor azokat meg kell vitatnunk és válaszokat kell adnunk rájuk és ezt a feladatot Magyarország el is végzi.

Hirdetés

Valamint azt is megjegyezte, hogy „Juncker már sehol sincs, de Orbán Viktor még mindig a helyén”.

„Továbbá azt gondolom, hogy az Európai Unió jövőjéhez hozzá kell járulnunk azzal is, hogy megpróbáljuk közösen megvitatni, hogy mi lenne az ideális működése a különböző intézményeknek, és mint Európa hogyan lehetnénk sikeresebbek. Tehát úgy vélem, fontos szerepet kell vállalnunk egy ilyen vitában” – szögezte le.

Hirdetés

Az Interlakenben tartott gazdasági fórumon Novák Katalin a demográfiai kihívásról, a magyar családközpontú politikai szemléletről, a munkahely teremtés jó példájáról és a kelet-közép-európai régió megerősödéséről is beszélt.

Beszédében is hangsúlyozta, Magyarország Európa, az Európai Unió része, ebben nem várható változás, és feladatának tekinti, hogy a világon mindenütt beszéljen a magyarokról, szokásaikról.

Hirdetés

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés