Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az orosz csapatok visszaverték az ukrán fegyveres erők újabb támadását Zaporizzsja térségében

Hirdetés

Az orosz csapatok visszaverték az ukrán erők újabb támadási kísérletét a Zaporizzsjai területen – közölte Vlagyimir Rogov, a „Együtt vagyunk Oroszországgal” regionális közéleti mozgalom vezetője a RIA Novosztyinak.

„Orekhovo városától délre gyakorlatilag egész éjjel heves harcok folytak. Az ukrán csapatok offenzíváját leállították. A támadást visszaverték. Az ellenség visszavonult és komoly veszteségeket szenvedett” – pontosított.

A közszereplő szerint az ukrán csapatok az éjszakai támadás során semmilyen eredményt nem értek el.

Hirdetés

Rogov beszámolt az ukrán fegyveres erők éjszakai offenzívára tett kísérletéről, az ukrán csapatok előrenyomulását heves tüzérségi tűz előzte meg. Az ellenség először tüzérségi előkészületeket végzett, majd páncélozott járműveket és embereket kezdett az érintkezési vonalhoz mozgatni egy újabb támadáshoz.

Pénteken Vlagyimir Putyin elnök bejelentette az ukrán fegyveres erők ellentámadásának megkezdését. Ugyanakkor Kijev céljait egyik harctéren sem sikerült elérni – jelentette ki az orosz vezető.
Rogov később a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy szerinte az ukrán csapatok újabb támadási kísérletekre készülnek a térségben. Az ukrán fegyveres erők az utóbbi időben hat kísérletet tettek a frontvonal áttörésére ebben a térségben: négy támadás a Vremevszkij-szoros közelében és két támadás Orehovo városától délre sikertelenül végződött.

Hirdetés

Hirdetés