Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Visszaverték az oroszok a megindult ukrán ellentámadást – állítja a védelmi minisztérium – videó

Hirdetés

A hírek szerint a front öt pontján próbálkozott áttörni az ukrán hadsereg.

Az ukrán erők „nagyszabású offenzívájuk” során a donbásszi frontvonal öt szakaszán támadták az orosz csapatokat – közölte az orosz védelmi minisztérium hétfőn kora hajnalban. A védelmi minisztérium szerint a támadás vasárnap reggel kezdődött.

„Az ellenség célja az volt, hogy áttörje a védelmünket a frontvonal feltételezett legsebezhetőbb szakaszán” – áll a minisztérium közleményében.

Hirdetés
Az ellenség nem érte el a céljait, és sikertelen volt”

– tették hozzá. A védelmi minisztérium szerint Ukrajna a „stratégiai tartalékaiból” a 23. és a 31. gépesített dandárt vetette be, amelyeket más egységek támogattak a harcban. A közlemény továbbá azt is állította: „az Ukrán Fegyveres Erők több mint 250 katonát, 16 harckocsit, három gyalogsági járművet és 21 páncélozott járművet veszítettek el”.

A minisztérium közzétett egy videót is, amely állítólag ukrán katonai járművekre mért csapásokról készült.

Hirdetés

A Reuters megkereste az ukrán védelmi minisztériumot, azonban nem válaszoltak egyelőre a kérdésekre.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton kijelentette, hogy Kijev készen áll a régóta tervezett ellentámadás megindítására, és a hadsereg nem várhat „hónapokig”. Az elnöki hivatal helyettes vezetője, Igor Zsovkva azonban még aznap közölte, hogy Ukrajna még mindig nem kapott elegendő fegyvert és lőszert egy sikeres hadjárat megindításához.

Kijev az utóbbi időben fokozta az orosz városok elleni tüzérségi és dróntámadásokat. Az orosz védelmi minisztérium vasárnap este közölte, hogy az orosz csapatok visszavertek egy fegyveres támadást az Ukrajnával közös határon fekvő belgorodi területen.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

 

Hirdetés

Hirdetés