Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kijevi beismerés: nem halad jól az ellentámadás

Hirdetés

A kijevi ellentámadás, amely az orosz erők ellenállásába ütközött, „nem halad olyan gyorsan” előre – ismerte el pénteken Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője.


Ha ők beismernek valamit, az nagy bajt jelent – pedig a Nyugat a hollywoodi filmet várta…

Ha látjuk, hogy valami nem úgy megy, ahogyan kellene, meg fogjuk mondani. Senki nem fogja szépíteni a helyzetet – tette hozzá.

Hirdetés

Jermak azt is állította, hogy a nyugati szövetségesek nem gyakorolnak nyomást Kijevre ebben a kérdésben. Hozzátette: Ukrajna addig nem tárgyal Oroszországgal, amíg a moszkvai csapatok ukrán területen lesznek. „Az álláspontunk nagyon világos. A tárgyalásokra még csak gondolni sem lehet, csak azután, hogy az orosz csapatok elhagyták a területünket” – folytatta.

Volodimir Zelenszkij péntek esti videóüzenetében szintén arról beszélt, hogy Oroszország minden rendelkező eszközt bevet, hogy megfékezze az ukrán erők előrenyomulását az ország déli és keleti felében.

„Mindannyiunknak nagyon világosan, a lehető legvilágosabban meg kell értenie, hogy az orosz erők déli és keleti végeinken minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megállítsák katonáinkat” – hangsúlyozta, miután katonai parancsnokaival találkozott. „Minden ezer méter, amelyet előre tudunk haladni, minden harci egységünk minden sikere hálánkat érdemli” – tette hozzá.

Hirdetés

(MTI nyomán)

Hirdetés