Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videó: súlyos veszteségeket szenvedtek az ukránok Bahmut közelében

Hirdetés

Az orosz harcosok jelentős veszteségeket okoztak az ukrán csapatoknak Artyomovszk (Bahmut) közelében – közölte Leonyid Paszecsnyik, az LNR megbízott vezetője a Telegram-csatornáján.

“Az artyomovszki fronton aktívan dolgoznak a csecsen különleges erők az Ahmat egységei, akiknek határozott fellépése lehetővé tette, hogy nem csak jelentős veszteségeket okozzanak az ellenségnek, hanem 13 nacionalistát, valamint öt egységnyi trófeafelszerelést is szereztek” – írta.

Hirdetés

Paszecsnyik szerint két harckocsiról, két gépkocsiról és egy páncélozott harcjárműről van szó.

Ramzan Kadirov csecsen vezető a múlt héten jelentette be, hogy az Ahmat különleges erők harcosait Artyomovszk irányába vezénylik. Csütörtökön parancsnokuk, Apti Alaudinov azt mondta, hogy az Artyomovszk melletti Klishchiivka falu orosz ellenőrzés alá került. Azt is megjegyezte, hogy a harcosok ettől a településtől Kurdiumivkáig tartanak egy vonalat.

Gyenyisz Pusilin, a DNR megbízott vezetője elmondta, hogy Klishchiivkatól északnyugatra folytatódnak a harcok. Az ukrán fegyveres alakulatok megpróbálják elfoglalni a falu közelében lévő magaslatokat, és tüzérségi tűzzel támogatják csapataikat.

Hirdetés

Artyomovszk, a Donyecktől északra fekvő donbásszi város a 2014 nyarán lezajlott harcok után a DNR Kijev által ellenőrzött területén maradt. Az orosz csapatok 2023. május 20-án hosszas harcok után foglalták el.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés