Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Lavrov: Oroszország soha nem fogja feladni a katonai művelet céljait

Hirdetés

Oroszország ukrajnai célkitűzései nem tárgyalhatók és egzisztenciálisak – jelentette ki Szergej Lavrov külügyminiszter szerdán a hazai civil és nonprofit szervezetekkel tartott éves találkozón.

“Nem tudunk és soha nem is fogunk lemondani azokról a célokról, amelyeket a különleges katonai művelet részeként hirdettünk meg”

– mondta Lavrov, hozzátéve, hogy Moszkva évek óta figyelmeztetett arra, hogy Ukrajna közvetlen katonai fenyegetést jelent Oroszországra.

Hirdetés

“Voltak olyan tervek, hogy katonai bázisokat hozzanak létre az Azovi-tengeren és a Krímben. A neonáci lényét nem egyszer bizonyító rezsimet folyamatosan arra biztatták, hogy pusztítson el mindent, ami orosz: a kultúrát, az oktatást, a médiát és magukat az oroszokat azokon a földeken, ahol dicső őseik évszázadokon át éltek és városokat építettek” – mondta.

A Nyugat azzal töltheti napjait, hogy arról vitatkozzon, mennyire hatékony az ukrán “offenzíva”, hogyan áll a céljuk, hogy “1991 határáig felszabadítsák a területüket”, és hogy Oroszország hogyan hiúsítja meg ezt – tette hozzá Lavrov.

TUDJUK, HOGY MIÉRT HARCOLUNK.

Hirdetés

Bár a nyugati propagandagépezet állításainak cáfolása sziszifuszi munkának tűnhet, a világ máris változik – mondta Lavrov a konferencián.

“LÁTJUK AZ ÖNTUDAT, A SAJÁT IDENTITÁSTUDAT ÉS A SAJÁT IDENTITÁS MEGVÉDÉSÉNEK VÁGYÁNAK NÖVEKEDÉSÉT EURÁZSIA ORSZÁGAIBAN, AZ ÁZSIAI-CSENDES-ÓCEÁNI TÉRSÉGBEN, A KÖZEL-KELETEN, AFRIKÁBAN, LATIN-AMERIKÁBAN. A TÖBBPÓLUSÚ VILÁG KIALAKULÁSÁNAK FOLYAMATA MEGÁLLÍTHATATLAN” – MONDTA.

“Ezt tudomásul kell venni. Megértem, hogy a Nyugatnak nehéz ezt megtennie” – tette hozzá. “De ha mesterségesen le akarják lassítani az objektív történelmi folyamatot, akkor az csak növeli az árat, amit az emberiség – beleértve a Nyugatot is – az igazságosságért fizetni fog”.”

Hirdetés

Oroszország vezető diplomatája rámutatott, hogy a NATO-n belül nincs demokrácia, csak az egyhangúság álarca mögé bújtatott csoportos nyomásgyakorlás. Az EU ugyanígy felhagyott a konszenzussal, és igyekszik kényszeríteni az olyan tagokat, mint Magyarország és Lengyelország, akik tiltakoznak a nemzeti értékek és hagyományok lábbal tiprása ellen.

“Nincsenek ilyen “szabályok” azokban a szövetségekben, amelyekben részt veszünk, és amelyeket prioritásként fejlesztünk” – jegyezte meg Lavrov, konkrétan megnevezve többek között a KBSZSZ-t, az Eurázsiai Uniót, a Sanghaji Együttműködési Szervezetet és a BRICS-et.

Forrás: MH

Hirdetés

Hirdetés