Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Sojgu: a Nyugat a feláldozható anyag szerepét osztotta Ukrajnára

Hirdetés

Az USA teljesen leigázta nyugati szövetségeseit, és minden politikai és katonai erőforrását arra összpontosítja, hogy minden eszközzel megőrizze globális dominanciáját – mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a Kínában megrendezett biztonsági fórumon.

Sojgu hétfőn érkezett Pekingbe munkalátogatásra, ahol a “Nagy államok felelőssége és együttműködés a globális biztonság területén” című plenáris ülésen tartott beszédet.

A védelmi miniszter szerint Washington elsöprő geopolitikai és katonai-stratégiai fölényre törekedve aláássa és lerombolja a nemzetközi biztonság alapjait. Az USA vezette NATO-blokk évek óta figyelmen kívül hagyja Oroszország jogos biztonsági érdekeit, makacsul folytatja a terjeszkedést, és végül “ellenintézkedések” végrehajtására kényszeríti Oroszországot Ukrajnában.

Hirdetés

“Válaszul a Nyugat nyíltan arra vette az irányt, hogy az ellenünk indított hibrid háborúban “stratégiai vereséget” mérjen Oroszországra. Ukrajnát cinikusan faltörő kosnak választották, és pusztán feláldozható anyag szerepét osztották rá” – jelentette ki Sojgu.

A nyugati fegyverek és támogatás ellenére azonban Kijev sokat hangoztatott ellentámadása kudarcot vallott – mondta Sojgu, megjegyezve, hogy Ukrajna csak június 4-e óta “több mint 90 ezer katonát, mintegy 600 harckocsit és csaknem 1900 páncélozott járművet” veszített.

Az orosz fegyveres erők továbbra is módszeresen és folyamatosan végzik feladataikat, miközben biztosítják a polgári lakosság biztonságát – tette hozzá.

Hirdetés

“A nemzetközi kapcsolatokban bekövetkező modern kataklizmák közvetlenül összefüggnek az egyes államok ellenállásával a többpólusú világ elkerülhetetlen megerősödésével szemben” – mondta a miniszter.

“A nyugati neokolonialista diktatúrával szembeszálló, az egyenlőség, a policentrikusság és az oszthatatlan biztonság elvét védelmező országok heves nyomásnak vannak kitéve, beleértve a politikai és gazdasági fojtogatásra irányuló kísérleteket is”.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés