Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

GazdaságHírekVilág

Az Egyesült Államok meghívta Oroszországot egy San Franciscó-i csúcstalálkozóra

Hirdetés

Az Egyesült Államok meghívta Oroszországot az ázsiai-csendes-óceáni gazdasági együttműködés (APEC) csúcstalálkozójára, – írja a rusvesna.su.

Az eseményre San Franciscóban kerül sor 2023. november 11-17.

Az amerikai fél úgy véli, hogy ezzel eleget tesz a találkozó rendező országaként vállalt kötelezettségeinek, bár korábban az amerikai külügyminisztérium közölte, hogy az ebben az ügyben tett lépéseit összefüggésbe hozza a bevezetett szankciókkal .

Hirdetés

„Az Egyesült Államok minden résztvevő gazdaságot meghívott a vezetők találkozójára. A 2023-as APEC-csúcstalálkozó házigazdájaként tett kötelezettségvállalásunk az volt, hogy a találkozókat az APEC szelleme és elvei, valamint az amerikai törvények és normák alapján fogjuk rendezni” – mondta Matt Murray, a külügyminisztérium szóvivője.

Anatolij Antonov amerikai egyesült államokbeli orosz nagykövet október elején hangsúlyozta, hogy Moszkva maga határozza meg, ki képviselje hazánkat az APEC-csúcson, az Egyesült Államoknak, mint a találkozó házigazdájának a feladata, hogy hivatalos meghívót küldjön Oroszországnak.

Korábban arról számoltak be, hogy a San Franciscó-i csúcson az Egyesült Államok és Kína vezetői, Joe Biden és Hszi Csin-ping is találkozni fognak.

Hirdetés

Hirdetés