Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Izrael elutasította a tartós tűzszünet lehetőségét az ENSZ BT ülésén

Hirdetés

Izrael elutasította a tartós tűzszünet iránti követeléseket az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) szerdai ülésén.

Mindenki, aki a tűzszünetet támogatja, az alapjában véve a Hamász terroruralmának folytatását támogatja a Gázai övezetben – jelentette ki Gilad Erdan izraeli ENSZ-nagykövet a New York-i tanácskozáson. Hangsúlyozta, hogy egy tűzszünettel Izrael nem tudja megvédeni polgárait.

Hirdetés

Mint fogalmazott, nem lehet egyszerre tűzszünetet követelni és azt állítani, hogy megoldást keresnek a konfliktusra. Emellett a radikális iszlamista Hamász nem partner egy megbízható békéhez – szögezte le.

Nem veszik észre, hogy a tűzszünet és a béke iránti követelés önellentmondás?

– vetette fel Erdan.

Hirdetés

Kijelentette, hogy az erőszak csak akkor érhet véget, ha a Hamász átadta a túszokat és az Izrael elleni, október 7-i támadásban részt vett terroristákat.

António Guterres ENSZ-főtitkár és a BT-ülést vezető Vang Ji kínai külügyminiszter ugyanakkor átfogó, tartós fegyvernyugvást sürgetett a Gázai övezetben, azt hangoztatva, hogy az erőszak olyan sorscsapásba fordulhat át, amely felemésztheti az egész régiót. Vang azt is bejelentette, hogy Kína további humanitárius segélyeket küld a palesztin térségbe.

A szaúdi külügyminiszter szintén úgy fogalmazott, hogy az átmeneti tűzszünet elégtelen, tartós fegyvernyugvás kell a Gázai övezetben.

Hirdetés

(MTI)

Hirdetés