Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Felmérés: történelmi mélyponton Joe Biden támogatottsága

Hirdetés

Joe Biden támogatottsága elnökségének legalacsonyabb szintjét érte el, a szavazók több mint fele elégedetlen azzal, ahogyan a Hamász és Izrael közötti konfliktust kezeli – derül ki az NBC News vasárnap közzétett felméréséből.

Kevesebb mint egy évvel a 2024-es elnökválasztás előtt az amerikai választóknak mindössze 40 százaléka helyesli, hogy Biden milyen munkát végez a posztján, míg 57 százalékuk nem ért egyet a teljesítményével – derült ki a felmérésből.

Míg Biden általános támogatottsága csak 1%-kal csökkent a szeptemberi adatokhoz képest, a 18-34 év közötti szavazók körében szeizmikus változás történt:

Hirdetés

a támogatottság 46%-ról 31%-ra esett vissza.

Biden újabb mélypontja, hogy az amerikaiaknak csak 33%-a elégedett a külpolitikájával, szemben a szeptemberi 41%-kal.

Ami a Hamász és Izrael közötti, október elején kezdődött konfliktust illeti, csak 34% helyesli, ahogyan az amerikai elnök kezeli a válságot, míg 56% nem ért egyet vele. A 18-34 évesek ismét a legelégedetlenebbek voltak az elnökükkel ebben a kérdésben,

Hirdetés

70%-uk szerint Biden rosszul végzi a munkáját.

Bill McInturff, a Public Opinion Strategies republikánus közvélemény-kutatója az NBC-nek elmondta, hogy nem emlékszik arra, hogy a külpolitika utoljára ilyen hatással volt az amerikai belpolitikai helyzetre, és a felmérést “elképesztőnek” nevezte.

Ennek tükrében Biden lemaradásban találta magát Donald Trump volt amerikai elnök mögött, akit széles körben fő riválisának tartanak a következő választáson. A felmérés szerint a választók 46 százaléka inkább Trumpot támogatná, míg 44 százalék Bident. A New York Times/Siena College friss felmérése szerint a hivatalban lévő elnök jelenleg hatból öt ingadozóállamban van lemaradva Trump mögött.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben Biden Hamász-Izrael konfliktushoz való hozzáállását nemcsak a közvélemény, hanem saját kormányának egyes tisztviselői is élesen bírálták. Egy múlt héten az Axios birtokába került belső külügyminisztériumi feljegyzés, amelyet több mint 100 diplomata és USAID-alkalmazott írt alá, azzal vádolta Bident, hogy “félretájékoztatást terjeszt” a konfliktusról, azt állította, hogy az izraeliek “háborús bűnöket” követnek el a palesztinok ellen, és sürgette az amerikai vezetőt, hogy tűzszünetre szólítson fel a két hadviselő fél között – amit Biden eddig vonakodott megtenni.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés