Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zelenszkij őrjöng: újabb vezetőket hibáztat az összeomlásért, tömegével rúgja ki őket

Hirdetés

A titkosszolgálat elnöke mellett a helyettesét, a külföldi hírszerzés vezetőjét és a különleges műveleti erők parancsnokát is kirúgták.

Az ukrán kormány felmentette a különleges hírközlési és információvédelmi szolgálat (Goszszpecszvjaz) vezetését – jelentette be hétfőn Tarasz Melnicsuk, az ukrán kormány állandó parlamenti képviselője.

Felmentették Jurij Scsigolt Ukrajna Állami Különleges Hírközlési és Információvédelmi Szolgálatának elnöki tisztségéből

Hirdetés

– írta a tisztviselő a Telegramon.

Hozzátette: távozik Scsigol helyettese, Viktor Zsora is. Ő a digitális fejlesztésért, a digitális átalakulásért és a digitalizációért felelt.

A szolgálat élére ideiglenes jelleggel Dmitro Makovszkij került. Az ukrán tömegtájékoztatási eszközök szerint ő korábban az ügynökség vezetőjének első helyettese volt.

Hirdetés

NEM EZ AZ ELSŐ ÁTRENDEZŐDÉS AZ UKRÁN BIZTONSÁGI ÉS KÜLÖNLEGES SZERVEK VEZETÉSÉBEN AZ UTÓBBI IDŐBEN.

Pénteken vált ismertté, hogy menesztették Olekszandr Taraszovszkijt, az Ukrán Külföldi Hírszerző Szolgálat vezetőjének helyettesét. November 3-án Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Viktor Horenko, a különleges műveleti erők parancsnoka helyére Szerhij Lupancsukot nevezte ki.

Vasárnap Zelenszkij bejelentette, hogy menesztette az ukrán hadsereg egészségügyi erőinek parancsnokát. Tetyana Osztascsenko helyére Anatolij Kazmircsukot nevezte ki, aki korábban a kijevi Nemzeti Katonai Orvosi Klinikai Központot vezette – írta a Mandiner.

Hirdetés

UGYANAKKOR A KORRUPCIÓELLENES ÜGYÉSZSÉG VIZSGÁLATOT INDÍTOTT EGY ÁLLÍTÓLAGOS HATFŐS ÖSSZEESKÜVÉS MIATT, AHOL 62 MILLIÓ UKRÁN HRIVNYÁT (598 MILLIÓ FORINT) SIKKASZTOTTAK EL.

Forrás: Origo

Hirdetés

Hirdetés