Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Napközis klubot indított a Sátánista Egyház egy amerikai iskolában

Hirdetés

Aggodalmak merültek fel egy új, iskolán kívüli klubbal kapcsolatban a Connecticut állambéli Lebanon városában – olvasható az NBC-n, melyet a Mandiner szemlézett. A „Sátán Klub” a jövő hónaptól az általános iskolában fog foglalkozást tartani, és ez felkeltette a szülők figyelmét. A szervezők szerint persze ez nem az, amire gondolnak.

„Egyszerűen csak sokan vannak, akik nem akarják hallani, hogy miről is van szó. Nem akarják hallani, hogy miben hiszünk” – kezdte a hasbarát June Everett. Everett, a Sátánista Egyház iskola utáni programjának kampányigazgatója. Azt mondta, hogy a Sátánt irodalmi alaknak tekintik.

Úgy tekintünk a Sátánra, mint a végső lázadó szimbólumára, aki szembeszáll a zsarnoki hatalommal – mondta.

Hirdetés


Lucien Greaves, a Sátánista Egyház társalapítója (kép: Getty)

Everett elmondta, hogy a klubot egy szülő kérte, és a héten megkapták a kerületi engedélyt a működésre.

Everett szerint a gyerekek olyan tevékenységeket fognak végezni, amelyek a tudományra és a racionalizálásra összpontosítanak, miközben empátiát és toleranciát építenek minden élőlény iránt, és szeretné visszaszorítani a tévhiteket.

Hirdetés

Ez a joguk egy 2001-es legfelsőbb bírósági döntésnek köszönhető, amely lehetővé tette egy evangéliumi keresztény csoport, a Good News Club számára, hogy órák után is használhassa az iskola épületeit.

Kuruc.info

Hirdetés
Hirdetés