Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

ÉrdekességekHírekVilág

A török parlamentben betiltották a Coca-Colát

Hirdetés

A vállalat a török országgyűlés elnöksége szerint támogatja Izraelt, így termékei lekerülnek az itallapról a törvényhozás épületeiben. A finn „vér Pepsi” után itt a „gyilkos Coke”.

Furcsa reggeli élményben volt része azoknak a török képviselőknek, akik a péksüteményük mellé egy Coke-ot rendeltek volna a törvényhozás épületében. Az itallapról ugyanis lekerültek a Coca-Cola termékei.

A szituáció kísértetiesen hasonlít arra, amikor szeptemberben a finn parlament oroszországi kereskedelmi tevékenységének folytatása miatt a Pepsit száműzte a honatyák/honanyák környezetéből, nemes egyszerűséggel „vér Pepsi” néven emlegetve az italt.

Hirdetés

A Coca-Cola sorsát a Nestlé instant kávékkal együtt a török házelnök, Numan Kurtulmus intézte el egy tollvonással.

Döntése hátterében az áll, hogy a két vállalat „támogatja a palesztinok elleni izraeli agressziót”, bár azt eddig senki nem részletezte, hogy pontosan milyen módon zajlik ez a támogatás.

A török parlament lépése valószínűleg nem fogja földhöz vágni egy céget sem, a történet érdekességét inkább az adja, hogy ez az első kormánylépés globális márkák ellen az izraeli háború kapcsán.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés