Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Itt a vége: a teljes vereségről beszélnek az ukránok

Hirdetés

Hónapok óta befagyott a háború Ukrajnában és ehhez nem kellett megvárni a telet sem. Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy nem beszélhetünk állóháborúról, hiszen folyamatosan harcolnak a felek, de inkább egy kiegyenlített harcot láthatunk. Az, hogy az ukránok nem nyerik meg ezt a háborút sokáig tabu volt a nyugati médiában, hiszen akkor túl sok kérdésre kell megkeresni a választ. Most viszont már az ukrán szakértők is a teljes vereségről beszélnek.

Az európaiak alábecsülték az oroszok katonai képességeit

− erről már Aljona Getmancsuk, az Új Európa Központ kijevi elemzője beszélt egy interjúban. Az oroszok ismét bebizonyították, hogy rendkívüli ellenálló képességgel rendelkeznek. Alkalmazkodóképességüket katonai területen is megmutatták, ahol az ellenfél taktikájához igazodva módosították taktikájukat, például egyre több drón használatával.

Hirdetés

Mivel láthatóan az oroszokat nem roppantotta meg a Nyugat által összeeszkábált szankciók, így a gazdasági összeomlás, amit sokan vártak, elmaradt. Emellett az orosz fegyveres erők folyamatosan meg tudnak újulni, nem kell kényszersorozást végre hajtaniuk, míg

az ukrán erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij nemrég a The Economistnak megerősítette, hogy zsákutcában vannak és míg ők vártak a nyugati fegyverekre, addig az oroszok alkalmazkodtak é smegerősödtek. Mint mondta, tartják a pozíciót, de nem haladnak.

Pavlo Klimkin volt ukrán miniszter szerint úgy tűnik, hogy Moszkva is tudja, hogy nagy bajban van Kijev és a Duma elnöke is megerősítette, hogy ez a háború a fronton dől majd el. Az orosz elit összefogott Vlagyimir Putyin elnök mögött. Ahogy az egyik orosz képviselő fogalmazott: „Ukrajna katonai veresége még május előtt megtörténik. ”

Hirdetés

De az oroszok már nagyon várják Joe Biden távozását is.

Donald Trump nem könnyű partner, de meg fogjuk találni vele a megállapodást

– mondta egyikük.

Hirdetés

Az ukránok jelenleg pont annyi katonai támogatást kapnak a Nyugattól, amivel megnyerni nem tudják a háborút, de tudják folytatni a csatát.

A Le Figaro cikke szerint a nyugati mozgósítás hiányát követő ukrán vereség súlyos következményekkel járna. Ez ösztönözné a Kreml imperialista projektjének folytatását a Szovjetunió többi volt köztársaságában.

Mindeközben az orosz hadsereg bejelentette, hogy 2023-hoz képest 2024-ben 70 százalékkal növeli katonai költségvetését. Mint kiderült, a Kreml rendelkezésére álló pénzből az orosz hadsereg több évig is kibírja a frontot – írta a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Forrás: Origo

Hirdetés