Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Bedőlt Magyar Péter sztorija: nem lemondott az MBH-nál betöltött tisztségéről, hanem felmentették

Hirdetés

Bár szombati bejelentésében Magyar Péter azt állította, hogy lemondott az MBH Bankban viselt felügyelőbizottsági tagságáról, ezzel szemben a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint ez nem így történt és már január tizennyolcadikán kezdeményezték Magyari felmentését.

Magyar Péter szombaton jelentette be: két állami társaságban betöltött pozíciójáról és a részben állami tulajdonú MBH Bankban viselt felügyelőbizottsági tagságáról is lemond. Az állítással kapcsolatban az Index megkereste a szakterületileg illetékes minisztériumokat.

Hirdetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium válaszát változtatás nélkül közöljük:

Magyar Péter az MBH Bank felügyelőbizottságának magyar állam által delegált tagja. Felügyelőbizottsági jogviszonyának kezdete 2022. szeptember 1., díjazása: havi bruttó 1,5 millió forint. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024. január 18-án kezdeményezte a megbízás visszavonását.

Tehát szó sincs arról, hogy Magyar Péter lemondott, Nagy Márton miniszter már jóval a kegyelmi botrány kirobbanása előtt útjára bocsájtotta. A Telex megkeresésére hétfő délután Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár Magyar Péterrel kapcsolatban annyit közölt:

Hirdetés

Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik.

Pesti Srácok nyomán

Hirdetés
Hirdetés