Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin: Az egyetlen, amit sajnálhatunk, hogy Oroszország nem kezdett korábban aktív akcióba Ukrajnában – videó

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök véleménye szerint, csak azt lehet sajnálni, hogy Oroszország korábban nem tett aktív lépéseket Ukrajnában.

Az orosz vezető ezt a Pavel Zarubin újságírónak adott interjújában mondta.

„Az egyetlen dolog, amit sajnálhatunk, hogy nem kezdtük el korábban aktív tevékenységünket, abban a hitben, hogy tisztességes emberekkel van dolgunk” – hangsúlyozta Putyin.

Hirdetés

Kijelentette azt is, hogy Oroszország nem indította el a háborút Donbassban, hanem megpróbálja megállítani, és kész együttműködni bármely amerikai elnökkel, de Biden helyett inkább Trumpot preferálják, mivel ő tapasztaltabb és kiszámíthatóbb.

Putyin szerint ha Kijev nem hallgatott volna Johnson volt brit miniszterelnök tanácsára 2022 tavaszán, akkor a háború akkor is véget érhetett volna.

„Ő (David Arakhamia – kb. RV) azt mondta, hogy ha maradéktalanul végrehajtottuk volna az Isztambulban létrejött megállapodásokat, így a háború már másfél éve leállt volna.”

Hirdetés

„Miért foglalta el a Nyugat ezt az álláspontot? Mármint az angolszász világra gondolok, mert Johnson úr nem dönthatett magától, saját kezdeményezésére, Washingtonnal való egyeztetés nélkül. Felvázolta azt az álláspontot, hogy a végsőkig meg kell küzdeni Oroszországgal, és stratégiai vereséget kell okozni Oroszországnak. Nyilvánvalóan számoltak ilyen eredménnyel” – mondta Putyin.

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés
Hirdetés