Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Felmérés: az oroszok 85%-a szerint Putyinnak világos terve van

Hirdetés

A megkérdezett oroszok több mint 80 százaléka, akik követték Vlagyimir Putyin orosz elnök Szövetségi Gyűlés előtt tartott éves beszédét, úgy véli, hogy a hivatalban lévő elnöknek világos terve van az ország fejlődéséről az elkövetkező néhány évre, és képes azt megvalósítani – derül ki az oroszországi vezető közvélemény-kutató cég által végzett országos felmérésből.

A felmérést az Összoroszországi Közvélemény-kutatási Központ (VCIOM) végezte 1600 felnőtt orosz állampolgár körében március 1-jén.

“Azok közül, akik követték a beszédet, 85% mondta azt, hogy Putyinnak világos cselekvési terve és stratégiája van az ország fejlődésére az elkövetkező néhány évre. Minden tizedik válaszadó (10%) úgy vélte, hogy nincs stratégia vagy terv” – áll az ügynökség közleményében.

Hirdetés

A megkérdezettek többsége, 86%-a úgy gondolja, hogy az elnök ezt a tervet részben vagy egészben meg tudja valósítani, és minden második személy teljesen biztos volt ebben.

A Szövetségi Gyűlés előtt tartott beszédre február 29-én került sor, és több mint két órán át tartott. Azok közül, akik követték, 86% mondta, hogy a beszéd pozitív benyomást keltett, és minden második válaszadó teljes bizonyosságot fejezett ki. Minden második válaszadónak, aki meghallgatta a beszédet, tetszett az orosz vezető által elhangzott összes ötlet és javaslat. Az oroszok különösen helyeselték az olyan témákat, mint a fiatal családok támogatása (21%), az infrastruktúra és az új lakások és utak építésének projektje (13%), valamint a “Család”, a “Hosszú és aktív élet” és az “Emberi erőforrások” nemzeti projekteket (12%).

A megkérdezettek általánosságban pozitívan viszonyultak a beszédhez. Érzelmeik között szerepelt a “bizalom (36%), a remény (35%), a biztonságérzet (33%), a tisztelet (32%) és a büszkeség (29%)” – derül ki a felmérés eredményeiből.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés