Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Orosz vezérezredes: jelentősen nőtt egy nagyszabású európai háború esélye

Hirdetés

Vlagyimir Zarugynickij orosz vezérezredes egy orosz katonai szaklapban azt írta, jelentősen növekszik egy széleskörű európai háború lehetősége Oroszország és a Nyugat között – írja a Reuters nyomán a Portfólió.

Zarugynickij az orosz vezérkar katonai akadémiájának vezetője, cikkét az orosz védelmi minisztérium szaklapjában, a Katonai Gondolkodásban tette közzé.

– Nem zárható ki az ukrajnai konfliktus eszkalálódásának lehetősége – az Oroszországgal való katonai konfrontációhoz használt „proxyerők” résztvevőinek bővítésétől egy nagyszabású európai háborúig – írta a vezérezredes.

Hirdetés

Szerinte az Oroszországgal szembeni katonai fenyegetés fő forrása az Egyesült Államok és szövetségesei oroszellenes politikája.

Ezek szerinte új típusú hibrid háborút folytatnak, hogy minden lehetséges módon gyengítsék Oroszországot, csökkentsék szuverenitását, és lerombolják területi integritását.

– Jelentősen nő annak a valószínűsége, hogy államunkat célzottan bevonják újabb katonai konfliktusokba – írta Zarugynickij.

Hirdetés

A katonai vezető számos változtatást szorgalmazott Oroszország katonai és biztonsági szervezésének módjában, többek között nagyobb hangsúlyt fektetve arra, hogy Oroszország saját biztonságának szavatolása érdekében a baráti országokra támaszkodjon, és az orosz társadalom egészét a védelmi szükségletek köré csoportosítsa.

Hirdetés
Hirdetés