Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Tordai Bence szerint a fociultrákat egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukni

Hirdetés

A politikus Fekete-Győrt vette ilyen módon védelmébe, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Fekete-Győr Andrást hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve. Ellenzéki kollégája, a párbeszédes Tordai Bence ezzel kapcsolatban keddi parlamenti felszólalásában azt találta mondani, hogy egy tüntetésen egy füstgyertyának az eldobása nem összehasonlítható azzal, ahogy a fociultrák használják a pirotechnikai eszközöket.

A maguk fociultráit egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata az egy ennyire veszélyes dolog”

Hirdetés

– vélekedett a politikus.

Magyar Nemzet azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a pirotechnikai eszközöket a labdarúgó-mérkőzéseken az ultrák nem dobálózásra használják, hanem rendeltetése szerint a kezükben tartják, forgatják, ami a látványt, a hangulatot fokozza a stadionban, de nem irányul senki ellen.

Megesik, hogy valaki valamilyen eszközzel megcéloz más szurkolót, biztonsági őrt vagy rendőrt, de ilyen esetben a kamerafelvételekkel általában azonosítani tudják a hatóságok a tettest, és ugyanolyan büntetés vár rá, mint Fekete-Győr Andrásra és társaira, akik a Kossuth téri tüntetésen rendőrökre támadtak pirotechnikai eszközökkel.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés