Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Vlagyimir Putyin üzent Németországnak

Hirdetés

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Antalyai Diplomáciai Fórum eredményeiről tartott sajtótájékoztatón „ordító leleplezésnek” nevezte a krími híd esetleges Taurus rakétákkal történő megtámadásának terveiről készült német katonai beszélgetés felvételét – írja az Origo.

Ahogy az korábban napvilágot látott, az oroszok birtokába került egy hangfelvétel, amelyen

magas rangú német tisztek a krími híd, vagyis gyakorlatilag Oroszország elleni csapásokról tárgyalnak.

A 40 perces hangfelvételen a német tisztek megemlítik az amerikai és a brit hadsereget is.

Hirdetés

„Nemrég napvilágra kerültek a tények Olaf Scholz német kancellár ravasz tervéről, amelyek a hanganyag közzététele után váltak nyilvánossá. Ez egy ordító önleleplezés” – mondta Vlagyimir Putyin külügyminisztere, Szergej Lavrov a felvételt kommentálva, nyilvánvalóan az orosz elnök üzenetét tolmácsolva.

Jelentőségét tekintve ez a katonai nyilvánosságra hozatal összehasonlítható az európai vezetők korábbi kinyilatkoztatásával, miszerint senki sem fogja végrehajtani a minszki megállapodásokat – tette hozzá Lavrov.

Margarita Simonyan, az RT főszerkesztője elmondta, hogy a hangfelvétel nem sokkal azután került a birtokukba, hogy Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy a NATO nem vesz részt az ukrán konfliktusban. A beszélgetés résztvevői azon tanakodtak, hogyan csapjanak le úgy, hogy a gyanú elterelődjön Németországról.

Forrás: Demokrata

Hirdetés
Hirdetés