Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A bolgár nő szerint aki az ellenzéket váltaná le, az orbánista

Hirdetés

Ma sokkal többen vannak az Orbán-rendszer leváltását akarók, mint azok, akik a rendszer maradását szeretnék – mondta a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője országjárásának első állomásán, a három ellenzéki párt keddi, székesfehérvári kampányrendezvényén.

Dobrev Klára szerint ma minden adott ahhoz, hogy “június 9-e után egy másik Magyarországot kezdjenek építeni, és kiharcolják az előre hozott választásokat”. Úgy vélekedett, a zavaros világban ők jelentik a biztos pontot azoknak, akiknek elegük van Orbán Viktor rendszeréből. Megjegyezte, hogy más ellenzéki pártok és a szavazóik még keresik az útjukat, de feléjük is fordulnak, mert felelősségük van mindenkiért, aki a rendszert ellenzi.

Hívunk minden demokratát, hogy jöjjön velünk, mert június 9-e után – ha elég szavazattal megmutatjuk, hogy elegünk van – morális kötelességünk lesz azon dolgozni, hogy minél hamarabb előre hozott választások legyenek

Hirdetés

-fogalmazott a listavezető, rámutatva, hogy az elmúlt években a “tisztességes országot, európai Magyarországot akaró” baloldaliak közössége folyamatosan bővült. Dobrev Klára kiemelte: aki azt mondja, nincs baj a rendszerrel, csak legyen más a miniszterelnök, az nem érti, mi a baj az országban.

A magányos harcosok nem sokra viszik, erős politikai közösségre van szükség: ma az az ellenzéki, aki Orbánt akarja leváltani, aki az ellenzéket akarja leváltani, az Orbán-párti

-fűzte hozzá. A listavezető azt mondta, hogy a “rendszerváltáshoz” elegendő szavazat kell, amit azok a milliók biztosíthatnak, akik nem a leghangosabbak, de az ellenzéki szövetség szimpatizánsai ott élnek az elfeledett milliók között, csak meg kell őket hallani. Azt ígérte, hogy velük együtt fogják leváltani a rendszert, szövetségük pedig felkészült a feladatra. A rendezvényen Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke azt hangoztatta, hogy olyan koalíciót alkotnak, amely sikerre van ítélve.

Hirdetés

Közös az akaratunk, mert nem jobboldali, hanem baloldali kormányzást akarunk

-mondta. Közölte: az EP-választásnak az is a tétje, hogy “képesek-e megfékezni Orbán Viktort és szélsőjobboldali szövetségeseit”. Jelezte, hogy ők szociális Európáért küzdenek, ahol a nyugdíjasok megbecsülése, az emberek jóléte és az európai minimálbér az elsődleges. Földi Judit, a DK-MSZP-Párbeszéd székesfehérvári polgármesterjelöltje úgy vélekedett, hogy a Fidesz 2010 óta “fogságban tartja a várost, és a további fejlődést akadályozza”. Szerinte változásra van szükség, hogy a település fejlődése új lendületet kapjon, a város még élhetőbb legyen.

Nem lesz minden más, csak másként és jobban vezetjük majd a várost az itt élők bevonásával

Hirdetés

-fogalmazott. Bejelentette: polgármesterré választása esetén egyik első intézkedése lesz, hogy legalább évi 15 ezer forintra emeli a helyi nyugdíjasok jelenleg 10 ezer forintos egyszeri támogatását, ezenfelül meddőségi központ létrehozását ígérte, a városi utak és járdák felújítását helyezte kilátásba, a fiataloknak pedig bérlakásprogramot ígért.

Forrás: MTI – Pesti Srácok

Hirdetés

Hirdetés