Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A csodával határos módon menekült meg egy orosz pilóta

Hirdetés

Többször előfordult már, hogy nem mindennapi, egyenesen filmbe illő harctéri történetekről számoltunk be korábbi bejegyzéseinkben. A közelmúltban írtunk arról, hogy orosz ejtőernyősök megöltek egy tapasztalt ukrán mesterlövészt, és elfogták négy fegyveres segítőjét.

A légideszant erők parancsnoksága a likvidálást egy mesterlövész csoportra bízta. Az egység felkészült az akcióra, majd elfoglalta a pozícióját, és elkezdte követni az ellenséget. Csak a várakozás ötödik napján nyílt alkalmuk arra, hogy lecsapjanak az Ukrán Fegyveres Erők mesterlövészpárjára és fedőcsoportjukra; a csapat összesen hét főből állt. A párbaj végül az oroszok javára dőlt el!

Szintén hihetetlen az egyik ukrán egység (egyes hírek szerint a 71. különálló Jaeger-dandár) katonáinak története, akik a télen harminc órán át kúsztak azért, hogy megadhassák magukat az oroszoknak Avgyejevka közelében.

Hirdetés

– Végig kúsztunk az álláson, és kértük, hogy vonuljunk vissza. Segítséget kértünk, de egy idő után eluralkodott rajtunk a kétségbeesés. Se élelmünk, se vizünk nem volt. Már csak az orosz csapatokat vártuk… [Mikor sikerült átjutni a fronton,] ott álltunk, beszélgettünk, elmondtuk nekik, hogy ukránok vagyunk. Azonnal mondták, hogy ne aggódjunk, senki nem fog erőszakot alkalmazni – mondták az ukrán foglyok.

E történetek egészen elképesztőek, de egy újabb eset, úgy gondolom, ezeken is túltesz. Ez egy hatalmas bravúrról szól: Ivan Redkokasin őrnagy az első napok óta az Északi Katonai Körzeténél szolgál. Az egyik harci küldetés során az általa vezetett Szu-25 támadó repülőgépet lelőtték az ellenséges terület felett, majd a sérült pilóta katapultált. A térképei segítségével meg tudta állapítani, hogy mélyen az ellenséges vonalak mögött ért földet, és a határ körülbelül száz kilométerre van!

Hirdetés

Ivan Redkokasin őrnagy

Iván két napig repeszdarabbokkal a szíve alatt, két gránáttal a zsebében igyekezett a sajátjaihoz.

– Nem tulajdonítottam semmi jelentőséget a mellkasi sebnek. Az arcomat üvegszilánkok vágták meg, és azt gondoltam, ez van a mellkasommal is. A sebemből a vér, hol folyt, hol elállt. Nem tudtam lehajtani a fejem, ezért nem tudtam megnézni a sérülésem, egy biztos, nem volt értelme koszos kézzel piszkálni. Letakartam hát egy széles ragasztótapasszal, és bujkálva igyekeztem vissza a mijeinkhez – emlékezett vissza a hős, aki két nappal később egy orosz ellenőrzőponthoz ért. Ott segítséget kapott, és azonnal kórházba szállították.

Hirdetés

Bátorságáért és hősiességéért a pilótát Oroszország hősének „Arany Csillagával” tüntette ki Vladimir Putyin.

Remélem, egyszer filmen is megnézhetem majd Ivan Redkokasin őrnagy történetét!

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés

Hirdetés