Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A nyomozás megerősítette az ukrán szálat a moszkvai terrortámadásban

Hirdetés

Az orosz nyomozók megerősítették, hogy kapcsolat van a múlt hónapban Moszkvában elkövetett terrortámadás elkövetői és ukrán nacionalisták között – közölte Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára.

Megismételte Moszkva gyanúját Ukrajna szerepével kapcsolatban a Crocus City Hall elleni merényletben, amelyben több mint 140 ember vesztette életét.

“A nyomozás során megerősítést nyert a kapcsolat a terrortámadás elkövetői és az ukrán nacionalisták között” – mondta Patrusev a testület ülésén.

Hirdetés

Négy feltételezett fegyverest tartóztattak le egy Ukrajnával határos oroszországi régióban órákkal a tömeggyilkosság után, amellyel őket vádolják. Orosz tisztviselők korábban radikális iszlamistáknak minősítették őket, és azt állították, hogy pénznyomok kötik össze őket ukrán nacionalistákkal. A csoportot az összekötőjük utasította, hogy jussanak át a határon – állítják a nyomozók.

Patrusev megismételte országa ígéretét, hogy a bűncselekmény minden felelősét felelősségre vonja.

“A szörnyű véres terrortámadás elkövetői, bűntársai és szervezői, a hozzájuk kapcsolódó személyek, bárhol is rejtőzködnek, és bárhogyan is próbálják eltüntetni a nyomokat, a megérdemelt büntetésükkel fognak szembenézni” – mondta.

Hirdetés

Kijev, amely kezdetben azt állította, hogy maga Moszkva rendezte a mészárlást, tagadta, hogy bármi köze lenne hozzá. Nyugati támogatói fenntartják, hogy minden bizonyíték arra utal, hogy az ISIS-K, az egykor hatalmas nemzetközi terrorszervezet, az Iszlám Állam afganisztáni szárnya a tettes. A csoport vállalta a felelősséget a támadásért.

Moszkva azzal vádolja Kijevet, hogy számos célzott merényletért és robbantásos merényletért felelős, amelyek közül néhányat az ukrán különleges szolgálatok saját műveletüknek ismertek el. Orosz tisztviselők szerint Ukrajna azért folyamodik a terrorizmushoz, mert még a példátlan mennyiségű nyugati segítséggel sem tud érvényesülni a harctéren.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés