Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Budai Gyula keményen felkérdezte Karácsony Gergelyt – videó

Hirdetés

Budai Gyula egy hete tett feljelentést a hídpénzbotrány ügyében. Az országgyűlési képviselő most felszólította Karácsony Gergelyt, hogy ideje lenne reagálnia a feltett kérdésekre.

Budai Gyula felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy reagáljon a Lánchíd felújításával kapcsolatos kérdésekre. A fideszes országgyűlési képviselő Facebookra feltöltött videójában azt mondja, hogy a részére megküldött levél információi szerint  Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontnál lévő Árgus Securityhez „járt elszámolni”. Budai szerint az átadott készpénz pedig „közvetítők útján jutott el a Városházára”.

A képviselő elmondása szerint az Árgus Security Kft. tulajdonosa Apáthy Zoltán, a Lánchíd felújítását végző A-híd Zrt. tulajdonosának fia. Budai az ügyben hivatali vesztegetés miatt egy hete feljelentést tett, elmondása szerint „sem az Árgus Security, sem az A-Híd Zrt., sem pedig Karácsony Gergely nem reagáltak eddig semmit”.

Hirdetés

A képviselő a videó végén újra kiemelte, hogy: Főpolgármester úr, most valamit mondani kéne.Budai Gyula elmondta, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése megállapította, hogy az A-híd Zrt. többször, több mint másfél milliárd forintot utalt Vig Mór cégének, amit ő továbbutalt a magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára, és 900 millió forintot készpénzben vett fel. Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt is nyilatkozott a hídpénzbotrányról: szerinte az eddig kiderült információk felvetik a korrupció gyanúját, de egyelőre nem lehet tisztán látni az ügyben.

Forrás: vg.hu

Hirdetés

Hirdetés