Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Még a holtakat is be akarják sorozni az ukrán hadseregbe?

Hirdetés

Artem Frankovot, a Football magazin korábbi főszerkesztőjét arra utasították, hogy adott napig jelenjen meg a kijevi Obolony kerület toborzási központjában, és ellenőriztesse iratait, valamint vegyen részt orvosi vizsgálaton – erről az Index számolt be az egyik Telegram-csatorna alapján.

Itt azt írták, hogy „Nincs olyan abszurditás, amely ne kúszhatna be az életünkbe, és fokozatosan valami természetes dologgá válhatna”. A helyzet ugyanis az, hogy Artem Frankov tavaly novemberben 53 évesen meghalt, sajtóértesülések szerint az újságíró agyvérzés következtében hunyt el.

Úgy tűnik, Ukrajnában senkinek nincs kegyelem, mert az Ukrajnában elfogadott új mozgósítási törvény értelmében két hónapon belül minden hadköteles férfinak meg kell jelennie a területi toborzási központban, hogy frissítsék adatait. Úgy tűnik, ez alól a holtaknak sincs kivétel…

Hirdetés

Közben az ugyancsak az Index.hu portálon arról írtak, hogy egy híres ukrán zenész, Misha Krupin az Unian ukrán hírügynökségnek adott interjúban azt mondta: mindenkinek kötelessége harcolni, még a nőknek is.

– Mindenkinek harcolnia kell, aki behívót kap. Ha nem védjük meg a hazát, akkor semmink nem marad. Mert háborúban állunk, az országunk egy hatalmas hadsereggel háborúzik, és ellent kell állnunk. A zenészeknek is kötelessége harcolni. Ezért aki képes harcolni – az megy, és ez így normális. Talán még a nőknek is kötelessége – mondta Krupin. Lehet, hogy szintet lép a mozgósítás?

Bár Misha Krupin rendkívül eltökéltnek mutatkozik, tömegek gondolják úgy, hogy a globalista háttérhatalom pénzhajhász, profitmániás moguljaiért nem akarnak meghalni az Oroszország elleni háborúban. Folyamatosan özönlenek a videók arról a közösségi videómegosztó oldalakon, hogy a komisszárok minden eszközzel egyenruhába akarják öltöztetni a férfiakat.

Hirdetés

Ez olykor sikerül, másszor nem. Van, amikor a célszemély nemes egyszerűséggel elfut vagy felmászik a fára, esetleg fára a komisszárok elől. Másszor a járókelők sietnek egy-egy elfogni kívánt férfi segítségére, de olyan is akad, amikor a „vadászat” tettlegességig fajul.

Most egy olyan videót töltöttek fel az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoportba, amely arról szók, hogy öt férfi a mozgósítás elkerülésének egy egészen érdekes módját választotta. A hírek szerint az öt férfi közül egy beöltözött egyenruhába, és eljátszották, hogy az egy „katona” éppen „mozgósítja” a többit. Csak aztán a sajátos csapat a határ felé vette az irányt, és a hírek szerint végül Magyarországon kötöttek ki…

Ők megmenekültek a nagyon valószínű háborús haláltól…

Hirdetés

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés