Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Cicaharc: úgy tűnik egymásnak feszülhet a DK és a Kutyapárt a 12. kerületben

Hirdetés

A jelek szerint mégis lesz ellenzéki ellenfele Kovács Gergő MKKP-s polgármesterjelöltnek a 12. kerületben, Kovács ugyanis arról posztolt a Facebook-on, hogy a DK-s Élő Norbert elindulhat a választáson polgármesterjelöltként.

Kovács szerint mindez annak ellenére történik, hogy az előválasztást többek között a DK által támogatott momentumos jelölttel szemben nyerték meg. (Az előválasztáson Kovács Gergely, a párt társelnöke a Momentum jelöltjét és a civil Visi Piroskát győzte le, az LMP jelöltje pedig visszalépett Kovács javára.)

Hirdetés

Kovács szerint Élő az utóbbi napokban először az MKKP kompenzációs listáján akart szerepelni, aztán megfenyegette, hogyha nem indulhat a DK a megbeszéltek ellenére négy körzetben, akkor ráindítanak valakit a Kutyapártra az összesben. Kovács állítása szerint Élő azzal is megfenyegette őket, hogy “összehozza a fideszes győzelmet a Hegyvidéken”, ha a Kutyapárt elindul Óbudán, Újpesten és a VII. kerületben.

A visszalépésekbe nem mentek bele, így végül a DK elindul az összes egyéni körzetben a kerületben, ahol a Kutyapárt – írta Kovács. Élő egyébként 2019-ben a parlamenti ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje volt, akkor 40 százalékot szerzett, Pokorni Zoltán jelenlegi polgármester pedig 60-at.

Időközben a DK közleményben reagált az MKKP társelnök posztjára. Azt írják, hogy a kerületi előválasztást megelőző Kutyapárt-Momentum paktumról nem is tudtak, így a DK-t “ez a titkos pártpaktum nem köti, nem is kötheti”.

Hirdetés

Hozzáteszik: “Nem a DK, hanem a Kutyapárt az, amely a Fideszt segíti a fővárosi kerületekben azzal, hogy ellenjelöltet állít a közös ellenzéki polgármesterekkel, polgármester-jelölttel szemben például az I., a III., a IV., a VII. kerületekben”.

A DK azzal a frappáns megfejtéssel zárja közleményét, hogy “mi a Fideszt akarjuk legyőzni Budapesten is, a Kutyapárt pedig láthatóan az ellenzéket. Nem fog nekik sikerülni.”

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés