Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ennyibe került Irán támadásának visszaverése Izraelnek

Hirdetés

 Az iráni támadás visszaverése több mint 1 milliárd dollárjába került Izraelnek – jelentette a Financial Times egy volt izraeli katonatisztre hivatkozva.

„Egy volt izraeli katonai tisztviselő több mint egymilliárd dollárra becsülte a szombati védekezés költségeit elhasznált anyagokban, nem számítva azt, amibe az Egyesült Államoknak, Franciaországnak és Nagy-Britanniának a repülőgépek küldése került” – írta a kiadvány.Az iráni fegyveres erők elit alakulatai, az Iszlám Forradalmi Gárda április 14-én éjjel csapást mértek izraeli területre, válaszul arra, hogy izraeli repülőgépek a hónap elején lerombolták az iráni konzulátust Szíriában. A támadásban különböző jelentések szerint több száz rakéta és drón vett részt, köztük Shahed kamikaze drónok, Fattah és Fattah-2 hiperszonikus rakéták. Az iráni állami Press TV jelentése szerint valamennyi hiperszonikus rakéta elérte célját.

Hirdetés

Az izraeli hadsereg szerint Irán összesen több mint 300 lőszert és UAV-t, köztük mintegy 170 drónt, több mint 30 cirkálórakétát és több mint 120 ballisztikus rakétát lőtt ki. Izrael szerint azonban csak „néhány rakéta” érte el az ország területét és okozott „kisebb károkat”.

Mohammad Bagheri, az iráni fegyveres erők vezérkari főnöke elmondta, hogy Teherán befejezte az Igazi ígéret hadműveletet, és nem tervezi annak folytatását, de ha Izrael akcióba lép, a következő iráni hadművelet nagyobb lesz, mint az előző.

Benny Gantz izraeli miniszter azt mondta, hogy az ország regionális koalíciót kíván létrehozni az iráni fenyegetés ellen, és a megfelelő időben és módon reagál a támadásra. Az izraeli kormány várhatóan hamarosan dönt a további lépésekről.

Hirdetés

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Hirdetés
Hirdetés