Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ezen múlik, hogy kitör-e a harmadik világháború

Hirdetés

Irán válaszán múlik, hogy kitör-e a harmadik világháború – jelentette ki John Brennan, a CIA volt igazgatója az amerikai NBC Newsnak. Ebben a nyilatkozatában kifejtette, hogy hírszerző ügynökségek megpróbálják meghatározni az izraeli csapás kárának mértékét, és hogy vannak-e áldozatok, illetve hányan vannak, ami növelheti a nyomást Iránra, hogy válaszoljon.

Szerinte ugyanis sok múlik most azon, hogy az izraeli támadás mekkora kárt okozott Iránon belül.

Kifejtette, Iszfahán, a közép-iráni város célpontokban gazdag környezet, egy légibázissal, egy rakétagyártó üzemmel. Irán közlése szerint a várost már korábban is érte támadás, amikor tavaly egy katonai létesítményt támadtak meg.

Hirdetés

A CIA pedig jelenleg is azt próbálja felmérni, hogy mekkora a kár.

„Hogy belekerülünk-e ebbe a nagyon veszélyes eszkalációs spirálba vagy sem, a Teheránból érkező első nyilatkozatokból tudhatjuk meg, hogy azt fogják-e mondani, hogy ez hatástalan volt, hogy az iráni védelmi erők képesek voltak-e visszaverni néhány ilyen csapást, még ha nem is” – fejtegette.

Hozzátette, „azt hiszem, ha sok vér fog folyni ezekben a csapásokban, az irániak valóban kényszert fognak érezni arra, hogy valamilyen módon válaszoljanak Izraelnek”.

Hirdetés

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés

Hirdetés