Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ilyen fegyvereket kaphat Ukrajna azonnal az amerikai csomagból

Hirdetés

A Reuters arról ír, hogy az Egyesült Államok azonnali, 1 milliárd dolláros katonai csomagot készít elő Ukrajna számára, vagyis az első csomagot a Képviselőház által napokban elfogadott, 60,8 milliárdos segélyből.

A csomag részei: 

katonai járművek, Stinger légvédelmi lőszer, muníció a nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszerekhez, 155 mm-es tüzérségi lőszer, TOW és Javelin harckocsi-elhárító rakéták,  és egyéb fegyvereket, amelyeket azonnal a harctérre lehet küldeni – írják.

Hirdetés

Ha a Szenátus rábólint a négy törvényre, Joe Biden elnök valószínűleg azonnal aláírja őket, és az első fegyvercsomag indulhat is Ukrajna felé.

Az amerikai fegyverek nagy része már előre elhelyezésre került németországi és lengyelországi raktárakban, így azonnal a harctérre kerülhetnek. Hangsúlyozzák:

a nagy hatótávolságú ATACMS rakétákkal kapcsolatban Ukrajna megígérte, hogy nem fogja használni orosz területek ellen.

Hirdetés

Mint kiderül, a törvényjavaslat értelmében „Joe Biden 11,9 milliárd dollár értékben saját hatáskörben, a Kongresszus jóváhagyása nélkül dönthet az Egyesült Államok számára nem szükséges fegyverek Ukrajnába küldéséről”.  

És sokak szerint a legfontosabb sajnos: a csomaggal az amerikai fegyvergyártó cégek járnak a legjobban, hiszen a fegyverek amerikai gyártmányúak.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés