Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Letartóztatták az orosz védelmi miniszterhelyettest

Hirdetés

Vesztegetés gyanújával letartóztatták Timur Ivanov orosz védelmi miniszterhelyettest – jelentette be kedden az ország nyomozóbizottsága.

Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Szergej Sojgu védelmi minisztert tájékoztatták a letartóztatás tényéről – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Hirdetés

Korábban kedden Ivanov még részt vett a Sojgu által vezetett kibővített miniszteri értekezleten, amelyen számos magas rangú orosz tisztviselő és katonai felsővezető is jelen volt.

Bár a bizottság gyakorlatilag nem közölt részleteket az ügyről, Peszkov azt mondta, hogy Ivanovot nagy összegű kenőpénz elfogadásával gyanúsítják. A bizottság által idézett orosz büntető törvénykönyv ide vonatkozó paragrafusa szerint az ilyen összegek mértéke legalább 1 millió rubel (több mint 10 500 dollár) nagyságú kenőpénzeket jelentenek. Ha Ivanovot bűnösnek találják, akár 15 évre is rács mögé kerülhet.

Ivanov régóta tevékenykedik az ország energia- és építőipari ágazatában, és több nagy múltú állami vállalatnál is dolgozott. 2013 és 2016 között ő vezette az Oboronstroj katonai építési vállalkozást, egy olyan céget, amelynek elsődleges célja a megfelelő lakóházak építése a katonák számára. Ezt követően nevezték ki jelenlegi posztjára, ahol a minisztériumon belül a katonai építkezéseket felügyelte.

Hirdetés

NIF

Hirdetés