Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Meglepő dolgot mondott az Európai Tanács elnöke Orbán Viktorról

Hirdetés

Bár a La Repubblica újságírója mindenáron ki akart belőle húzni valami rosszat Magyarországról, Charles Michel optimista a soros elnökséggel és a jövőbeli együttműködéssel kapcsolatban.

A La Repubblica újságírója mindent megpróbált, hogy a Charles Michellel készült interjúban rosszat írhasson Magyarországról, ám az Európai Tanács elnöke az olasz lapnak nyilatkozva nem tette meg ezt a szívességet.

Claudio Tito többek között azt kérdezte, nem aggasztja-e, hogy Magyarország veszi át az EU soros elnöki pozícióját, amire Michel azt felelte, nyugodt és bizakodó, mert Orbán Viktorral végül úgyis megtalálják a közös hangot. A szerző felvetette, hogy az európai döntéseket lassítja az egyhangúság elve, amit felül kellene vizsgálni, de Magyarország ellenzi. Az ET-elnök erre is határozott választ adott:

Hirdetés

A szerződések megváltoztatása nélkül is fontos döntéseket hoztunk. Elsősorban a védelemre és a versenyképességre összpontosítunk. De feladhatjuk-e az összképet a nehézségek miatt? Nem hiszem.

Tito erre azt kérdezte, a populizmus növekedése megállíthatja-e ezt a folyamatot, de Michel úgy véli, csak meg kell győzniük a polgárokat az európai projekt jóságáról és szükségességéről.

„Ez egy politikai csata, amivel szembe kell néznünk. A miénk egy demokratikus projekt. Valódi európai szuverenitásra van szükségünk, nem a szuverenizmus szuverenitására” – mondta az Európai Tanács vezetője, aki szerint Orbán Viktornak igaza van a migránspaktum ügyében.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés