Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrajna az összeomlás szélén

Hirdetés

Ukrajna azt kockáztatja, hogy katonák nélkül marad, még mielőtt Oroszország teljes körű offenzívája megkezdődne – írta az X közösségi hálón a volt Pentagon-tanácsadó, Douglas McGregor nyugalmazott ezredes, amiről a ria.ru is írt.

„Naponta több száz [halott]. Zelenszkij megdöbbentő híreket kapott a frontról. Az AFU emberi erőforrásai a végüket járják.”

„Ukrajna már most kifogyóban van katonáiból. (…) Oroszország offenzívája még el sem kezdődött” – jegyezte meg McGregor ezredes.

Hirdetés

A tiszt szerint az ukrán hadsereg naponta több száz embert veszít.

„Ez az ország az összeomláshoz közeledik” – tette hozzá magabiztosan McGregor.

Hétfőn az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy felszabadították a DNR területén lévő Szemenovka falut. Egy nappal korábban a hivatal Novobakhmutovka ellenőrzésének átvételéről is beszámolt.

Hirdetés

Korábban Szergej Sojgu, az orosz védelmi minisztérium vezetője azt mondta, hogy az ukrán csapatok a különleges katonai művelet kezdete óta csaknem 500 ezer embert vesztettek. Hangsúlyozta, hogy az orosz egységek most már a teljes érintkezési vonal mentén kezdeményezők és továbbra is szorongatják az ellenséget. Soigu emlékeztetett arra, hogy a katonaság felszabadította Pervomajszkoje, Bohdanivka és Novomihajlovka területét a Donyecki Népköztársaságban, és bővítik az ellenőrzési övezetet Berdicsben és Georgijivkában.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés