Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Na, hol találták meg az oroszok által deportált gyerekeket?

Hirdetés

Több mint 160 gyermeket találtak Németországban, akiket Kijev szerint Oroszországba hurcoltak – ismerte el Ivan Vjgovszkij, az ukrán nemzeti rendőrség vezetője.

„A németországi bűnüldöző szervekkel való együttműködésünknek köszönhetően (…) 161 ukrán gyermeket találtak meg Németországban” – olvasható a hivatal honlapján is.

A gyermekjogokért felelős orosz elnöki biztos, Marija Lvova-Belova a hírt úgy kommentálta, hogy talán a többieket is, akiknek a hollétét Oroszországon kérik számon, Nyugaton kéne keresni.

Hirdetés

Hangsúlyozta: Moszkva többször felhívta a nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy Kijev egy „mitológiai rendszert” hozott létre, melynek főszereplői az állítólag Oroszországba „deportált” kiskorúak. „Több tízezres számokat neveztek meg, és nem létező körülményekről számoltak be (az Ukránok – a szerk.) – tette hozzá.

„A különböző csatornákon keresztül beszerzett listák szerint a kiskorúak egy része már régóta otthon van a szüleivel vagy más államokban, és még csak el sem választották őket legközelebbi rokonaiktól” – hangsúlyozta Lvova-Belova.

Az ombudsman bizakodását fejezte ki, hogy egy napon az igazság győzedelmeskedni fog, és véget ér a Kijev által folytatott globális dezinformáció.

Hirdetés

Épp ma reggel írtunk arról, hogy az ENSZ mennyire gyáván viselkedik a zaporizzsjai atomerőmű elleni támadások kivizsgálását illetően; még annyi bátorság sincs a világszervezet vezetőiben, hogy azt mondják: az USA és a nyugati szövetségesek nyomása miatt nem végezhetik el a munkájukat.

És most itt ez a hír, ami szerint a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kísérletet sem tett arra, hogy ellenőrizze, megalapozottak-e azok az ukrán vádak, ami alapján elfogatóparancsot adtak ki Vlagyimir Putyin ellen.

Persze, őszintén! Meglep ez valakit?

Hirdetés

Érdemes kihangsúlyozni, hogy itt aztán tényleg nem orosz propagandáról van szó. Az ukránok leplezték le magukat.

Eddig is nyilvánvaló volt: a deportálós sztori minimum erős túlzás. Azt az oroszok sem tagadták, hogy a fronton lévő településekről és a veszélyzónából vittek el gyerekeket – árvákat, olyanokat, akiknek nem találták meg a szüleiket stb. Sokat közülük azóta haza szállítottak. Voltak, akiket a rokonaik fogadtak örökbe, és vannak, akikről még mindig a föderáció gondoskodik.

Tudvalevő az is, hogy a 2022. február 24-i eszkaláció óta tömegek hagyták el Ukrajnát. Nem mindenki rendezett – sőt, nem is feltétlenül legális – módon. Ez máris megmagyarázza, hogyan kerülhetett legalább 161 „deportált” gyerek Németországba.

Hirdetés

És igaza van Lvova-Belovának: érdemes lenne szétnézni a többi uniós országban, akárcsak Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is. De nincsenek illúzióink. Különösen a mostani hír után ez biztosan nem fog megtörténni, ugyanis nemcsak Ukrajna számára óriási blama ez a történet, hanem az ICC számára is, amelyet a fennállása óta okkal ért rengeteg bírálat a pártossága miatt. Most pedig ismét lehullt a lepel.

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés

Hirdetés